KOPENHAGEN

O putovanju

  • Danska
  • 0 Recenzija
  • Neograničeno
  • Neograničeno
Opis
Karta
Recenzije

KOPENHAGEN

Red letenja
PolazišteTrajanje letaPrijevoznik
Tuzemni letovi
Zagreb2 h 0 mCroatia, Norwegian Air International
Split2 h 15 mNorwegian Air International, SAS
Inozemni letovi
Beograd2 h 15 mAir Serbia
Budimpešta1 h 50 mNorwegian Air International, Ryanair
Sarajevo2 h 15 mSAS
Ljubljana1 h 50 mAdria
Beč1 h 45 mAustrian

Nema boljeg mjesta od Kopenhagena za iskusiti slavni Danski koncept udobnosti i komfora, koji je definiran kao „hygge“. Od lipnja do kolovoza, vrijeme je toplo i sunčano te je prosječna temperatura oko 20°C. Grad je mjesto održavanja mnogih događaja kao što je Copenhagen Jazz festival, Roskilde festival glazbe i umjetnosti i Storm festival elektronske glazbe. Svakako ponesite i nešto toplije odjeće jer će te osjetiti hladniji povjetarac i tijekom ljetnih večeri. Od rujna do studenog prosječna temperatura je oko 5-6°C i grad je prekriven prekrasnim jesenjim lišćem. Zime su vrlo hladne i temperatura pada na prosječnih -4 do -5°C. Proljetni mjeseci do svibnja su prepuni događaja poput pivskog festivala, lutkarskog festivala i proljetnog karnevala. S hladnijim vremenom, manjom gužvom i jeftinijim cijenama aviokarata i hotela, proljeće je najbolje vrijeme za posjet Kopenhagenu.

Pravog naziva zračna luka Kastrup, aerodrom je lociran na otoku Amager, oko 8 km južno od Kopenhagena. CPH nudi besplatan prijevoz autobusima unutar zračne luke koji povezuje razne terminale i prometuje svakih 10-20 minuta. Nekoliko je opcija za putovanje s aerodroma u centar Kopenhagena. penhagen Airport (CPH)

Metro

Metro stanica je smještena na Terminalu 3 i svi vlakovi kreću u istom smjeru, M2 Vanlose stanica. Treba vam oko 13 minuta do Norreport stanice koja je glavno čvorište u centru grada. Vlak vozi svakih 4-6 minuta tijekom dana te svakih 15-20 minuta tijekom noći. Standardna cijena u jednom smjeru je 24 krune za vožnju u prvih 8 zona.

Vlak

Željeznička stanica je smještena na Terminalu 3. Vlak vozi svakih 10 minuta tijekom dana te 1-3 puta tijekom noći. Do glavnog željezničkog kolodvora u Kopenhagenu možete doći za oko 13 minuta s aerodroma. Prosječna cijena karte u jednom smjeru je 24 krune.

Autobusi

Nekoliko je linija s aerodroma prema raznim dijelovima grada. Linija #5A će vas odvesti prema glavnom kolodvoru u Kopenhagenu, Trgu gradske vijećnice, Norreportu. Karte možete kupiti na automatima za prodaju karata na Terminalu 3 ili u samom autobusu. Cijena u jednom smjeru je oko 24 krune i vožnja traje oko 35-40 minuta.

Taxi

Taxi stajališta se nalaze pred terminalima 1 i 3. Do centra grada možete doći za 20-30 minuta, ovisno o prometu. Prosječna cijena je 250-300 kruna.

Rent-a-car

Oko 6 rent-a-car kuća ima predstavništva u „Car rental centru“ odmah izvan zgrada terminala. No, najjednostavnije je uz pomoć „Aviokarte-Panadria“ unaprijed obaviti rezervacije.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *