BARCELONA

O putovanju

  • Španjolska
  • 2
  • 0 Recenzija
  • Neograničeno
  • Neograničeno
Opis
Karta
Recenzije

BARCELONA

Red letenja
PolazišteTrajanje letaPrijevoznik
Tuzemni letovi
Zagreb2 h 5 mCroatia, Vueling
Dubrovnik2 h 20 mVueling
Split2 h 10 mVueling
Inozemni letovi
Beograd2 h 30 mVueling
Budimpešta2 h 40 mRyanair, Wizz Air, Vueling
Beč2 h 20 mEurowings, Vueling

Kada je najbolje vrijeme za putovanje u Barcelonu?

When is the best time to fly to Barcelona?

Kozmopolitski grad Barcelona nudi prekrasne plaže, elegantnu arhitekturu i iznimnu kulturnu baštinu. Ono što grad čini još izuzetnijim je mnogo dobre vibracije, uzbudljiv noćni život, bogata glazbena scena i iznimno bogata kulinarska scena.

Ljetno vrijeme između lipnja i kolovoza je špica turističke sezone u Barceloni. Hoteli su popunjeni u tom periodu i cijene soba su na najvišoj razini. Pokušajte uz pomoć „Aviokarte-Panadria“ rezervirati hotel nekoliko mjeseci unaprijed, ukoliko planirate posjet Barceloni u ovom periodu. U predsezoni i posezoni, odnosno svibnju ili rujnu, temperature su oko 24°C. Idealno za uživanje u toplom i blagom vremenu, ne prevelikoj gužvi i razumnim hotelskim cijenama. Barcelona je također mjesto održavanja većeg broja karnevala u svibnju i lipnju. Od listopada hladnije vrijeme onemogućava uživanje u plažama, no jeftinija ponuda u hotelima je interesantna za one koji žele izbjeći gužve.

Zračna luka El-Prat u Barceloni je udaljena od centra grada 12 km. Besplatan shuttle prijevoz unutar zračne luke vozi svakih 5-10 minuta, 24 sata dnevno, povezujući terminale na zračnoj luci i parkirališta.

 

Nekoliko je načina kako doći do grada s zračne luke

Autobusi

Službeni prijevoznik je Àrea Metropolitana de Barcelona povezujući terminale 1 i 2 s Plaça Catalunya u centru grada. Vožnja traje otprilike 35 minuta i vožnja u jednom smjeru košta 5,90 eura. Autobusi polaze svakih 5 minuta i staju na ključnim lokacijama poput Plaça Espanya, Gran Via-Urgell i Plaça Universidad. S Terminala 1 je dobro ići linijom A1, dok sa Terminala 2 treba izabrati liniju A2.

Druga opcija koja povezuje oba terminala s Plaça Espanya u centru grada je linija 46. Ako slijećete noću, možete izabrati liniju 18, koja staje na oba terminala i vozi do Plaça Catalunya. Također, tu su i noćni autobusi linija N17 s Terminala 1 i N16 s Terminala 2.

Taxi

Taksi stajališta su odmah nasuprot dijelu dolazaka na terminalima T1, T2 A, T2 B i T2 C. Prosječna cijena vožnje s aerodroma do centra grada je između 23 i 28 eura, ovisno o gustoći prometa i danu u tjednu.

Rent-a-car

Mnogo je rent-a-car kuća na samom aerodromu. Vi možete misliti unaprijed i rezervirati automobil uz pomoć „Aviokarte-Panadria“.

Prelijepu arhitekturu Barcelone i lokalne znamenitosti je najbolje iskusiti pješačeći. Zbog prometnih gužvi, pokušajte izbjeći vožnju Barcelonom. Umjesto toga, oslonite se na efikasan i pouzdan javni prijevoz u obilasku grada.

Javni prijevoz

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) prometuje podzemnom željeznicom i gradskim autobusima koji povezuju sve gradske dijelove. Cijena jedne karte je 2,15 eura i važi i za Metro kao i za autobus. Možete kupiti i T-10, s kojom možete ostvariti 10 vožnji autobusom/metroom za 9,95 eura u Zoni 1.

Autobusne ture

Barcelona bus turistic prometuje non-stop, s otvorenim krovom, autobusi na kat. Autobus nudi 45 stajanja i 3 linije. Jednodnevna karta košta 29 eura, dok je dvodnevna 39 eura.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *