Oman

Pošaljite upit na info@aviokarte-panadria.com kako bi kreirali optimalno putovanje baš za Vas.

 

Sultanat Oman jedna je od naugodnijih i najslikovitijih zemalja na Arapskom poluotoku. To nije samo beskonačna pustinja – Oman je i zemlja gorá, dubokih tjesnaca i kanjona, plodnih dolina i oaza te plaža koje oduzimaju dah. Taj, još neotkriveni biser Arapskog poluotoka, upravo zove na istraživanje.

Ljepotica arapskog poluotoka, kako često zovu Oman, sadrži mnoge pokrajine koje nas ostave bez riječi. Duga obala s prekrasnim plažama i toplim morem. Zanimljiva tradicionalna kultura i vječni osmijesi na licima domaćina. Iznimna strateška lokacija na krajnjem jugoistoku Arapskog poluotoka, tik uz važne morske puteve, bila je od ključnog značenja pri oblikovanju povijesti i kulture.

Sultanat Oman je primamljiva i tek dotaknuta zemlja. Nudi nam prelijepe prizore, pokraj kojih se vozimo, i uz malo mašte, zamišljamo tajanstvene i najljepše priče. Kao iz tisuću i jedne noći.

Od travnja do listopada u Omanu traje vruće razdoblje koje svoj vrhunac dostiže između kasnog maja i kasnog kolovoza. Temperature lako mogu prijeći i 40°C, dok ljeto na jug Omana donosi kišno razdoblje.