Malezija

Pošaljite upit na info@aviokarte-panadria.com kako bi kreirali optimalno putovanje baš za Vas.

 

Malezija je zapravo dvije zemlje u jednoj – dok je poluotočni dio prepun velikih gradova, kolonijalne arhitekture, plantaža čaja i otoka stvorenih za odmaranje, Borneo sa svojim džunglama, orangutanima te plemenskim stanovništvom čini  njegovu suštu suprotnost.

Malezijska hrana je poznata po svojoj raznovrsnosti, jer se u nacionalnoj kuhinji vrlo lako uoče utjecaji malezijske, indijske i kineske kuhinje. Penang je primjerice poznat po street foodu, Melaka nudi sjajnu nyonya hranu, a u Kuala Lumpuru možete pronaći doslovno sve što vam padne na pamet. Kada se utjecaji triju najvećih etničkih skupina Malezije spoje s utjecajima nacionalnih kuhinja nekadašnjih kolonizatora, dobivamo ovu prekrasnu mješavinu okusa i mirisa.

Malezija ima preko 800 otoka i mnogi od njih su čak i ljepši i zanimljiviji od razvikanih susjednih tajlandskih i indonezijskih otoka.

Dani na plaži su jedan od glavnih razloga putovanja u JI Aziju, pogotovo kada se uspije uhvatiti dva ljeta godišnje, na sjevernoj i južnoj polutci.

Preporučamo u Maleziju putovati od travnja do listopada, dok treba izbjegavati putovanje u ovu prekrasnu zemlju tijekom studenog i prosinca zbog nestabilnog vremena.