Korisni savjeti pri kupovini zrakoplovnih karata

Vrijeme kupovine avio karte

Glavno pravilo za vrijeme kupovine avio karte je da ODMAH kupite kada znate točne datume. Samo u nekim slučajevima može se dogoditi da će avio karta nekoliko tjedana poslije njezine kupovine biti jeftinija, još vjerojatnije je da će ista radi popunjenosti poskupjeti. To ne znači da u zadnjem trenu prije odlaska ne možete dobiti dobre cijene, ali vjerojatnost je znatno manja. Dakle, odmah kada počnete planirati svoje putovanje i znate približne datume, na Vama je da nas posjetite, nazovete ili pošaljete e-mail, kako biste dobili barem okvirnu cijenu.

Naravno avio karta može biti veliki zalogaj, naročito za studente i pola godine prije putovanja može biti teško isprazniti svoje novčanike, posebno ako niste sigurni što će se prije Vašeg putovanja još sve dogoditi. Zbog toga Vam nudimo mogućnost povratka troškova u slučajevima zdravstevnih problema, pa čak i u slučajevima nekih drugih razloga.

Ispravnost avio karte

Sve avio karte imaju određeni “rok trajanja” unutar kojeg možete putovati. Najjeftinije su jednomjesečne avio karte koje Vam neće koristiti ukoliko bi htjeli putovati za tri mjeseca, ali 35 dana možete skratiti na jedan mesec zar ne? Pogotovo ako se radi o znatno jeftinijoj opciji. Uvijek provjerite! Ako ste student i izaberete studentsku kartu, tih ograničenja za Vas nema jer su sve studentske karte važeće jednu godinu.

 

Sezona

U određenom razdoblju su avionske karte za sva odredišta znatno skuplje, to je inače u srpnju i kolovozu, kao i od sredine prosinca do sredine siječnja. Tada su avio karte skuplje zato pokušajte planirati svoje putovanje izvan tih mjeseci, naravno, možete uz malo više sreće čak i usred ljeta dobiti dobru cijenu.

Pitajte nas!

Pitajte! Naravno, svaka situacija ili odredište nosi svoja specifična rješenja, zbog toga je uvijek preporučljivo posavjetovati se sa nekim od naših agenata koji Vam može pomoći i pronaći rješenje za konkretnu situaciju.

Odredište

Cijene svakako zavise od odredišta kamo letite. Uobičajeno su letovi u SAD jeftiniji od onih za Australiju i još bi se puno drugih pravila moglo naći, ali u principu vjerojatno već znate kamo bi putovali. Najčešće su letovi na veće aerodrome jeftiniji, pa je nekada bolje letjeti na neki veći aerodrom i potom omogućiti unutarnji let do konačne odredišta ili čak doputovati na neki drugi način. Manji i udaljeniji aerodromi znatno su skuplji.

Ostanite u kontaktu!

Dakle pravi trenutak je sve. Ponekad zrakoplovna kompanija objavi posebne promo cijene i sa takvim letovima ćete do svoga cilja proći najjeftinije. Zbog toga na našoj facebook stranici trudimo se obavijestiti Vas o različitim akcijama i posebnim ponudama. Ako nas redovno pratite, najbolja avio karta Vam sigurno neće pobjeći.

U cilju pronalaženja najbolje opcije za Vaše putovanje i u slučaju da na našoj stranici za online rezervacije niste uspjeli pronaći odgovarajuću opciju, molimo Vas da popunite obrazac. Navedene informacije služe za izradu neobvezujuće ponude. Unaprijed hvala. Vaše Aviokarte-Panadria! Za eventualna dodatna pitanja i informacije stojimo Vam na raspolaganju!

Kontaktirajte nas: