Dubai

Pošaljite upit na info@aviokarte-panadria.com kako bi kreirali optimalno putovanje baš za Vas.

 

Nekad tek mjesto u pustinji, danas grad u kojem postoji sve što možete zamisliti. U posljednjih dvadesetak godina ovdje je niknulo toliko čudesnih i luksuznih zgrada, a s obzirom na vozni park i aute koje viđate na cestama, na trenutke vam se čini kao da ovdje žive samo bogataši. No, prije nego odete, evo nekoliko savjeta koji bi vam mogli dobro doći u najvećem gradu Ujedinjenih arapskih emirata. Sam grad obilježavaju brojne visoke građevine koje paraju nebo, no Dubai ima i povijest koja nije tako siromašna. Prošećite do dijela po imenu Dubai Creek. Radi se o originalnom centru grada gdje i dan danas trgovci s Bliskog istoka dolaze prodavati svoju robu. Iranski tepisi, omansko srebro, ovdje zbilja ima svega, a vi, naravno, niste obvezni ništa kupiti, možete samo i razgledavati.

Fantastična hrana, jedna od prednosti kod ogromnih gradova uvijek je i bogat izbor različite hrane, a toga ovdje zbilja ne manjka. I ne, u igri nisu samo luksuzni restorani, iako njih ima koliko vas volja, već u kvartu Bur Dubai možete uživati u hrani na ulici i jesti specijalitete pripremljene na iranski, filipinski, jemenski, indijski, pakistanski i afganistanski način.
Reći ćete, “navikli smo na visoke temperature po ljeti”. Točno, ali ni blizu ovakve. Kad živa pokaže 50 stupnjeva, bježite u hlad ili klimatiziranu prostoriju, a ako hoćete ići kad je ipak malo ugodnije, birajte razdoblje od studenog do ožujka.