Bad Kleinkirchheim

Pošaljite upit na info@aviokarte-panadria.com kako bi kreirali optimalno putovanje baš za Vas.

 

SA STAZE U WELLNESS 

Bad Kleinkirchheim – St.Oswald je najpoznatije koruško skijaško središte s najdužom tradicijom koja pored skijanja i ljetnog planinarstva nudi i termalni turizam. Više termalnih kupališta, pogotovo terme Römerbad oduševiti će vas sjajnom ponudom bazena, sauna i parnih kupelji.

WELLNESS SA ZVJEZDICOM

Pored skija i ostale zimske opreme dobro će vam doći i rimska odjela. Koruško skijaško središte je prva destinacija u Austriji koja je dobila certifikat alpski wellness. U Thermal Spa Römerbad možete se opuštati na više od 4.000 m2 i na tri kata. Znojiti ćete se u 13 različitim saunama (finske, turske, infra-crvene), odmarati u bazenima s vodenom masažom (ima i vanjskih s toplom vodo), opuštati na masaži ili hladnoj vodi – za zdravlje! Uz sve to možete uživati i u pogledu na snježne padine planina u okolini. No za vrijeme vašeg opuštanja uživati će i djeca, uz animatore, u prostoriji za djecu Ludu adventure play arena.

TKO RANO RANI…

Možda niste znali, no iz Bad Kleinkirchheima dolazi jedna od najvećih skijaških legendi svih vremena, Franz Klammer. Stanovnici Koruške poklonili su mu jednu stazu koja sad nosi njegovo ime i na kojoj se održavaju utrke FIS Svjetskog kupa u alpskome skijanju. Kako je i sam vezan za ovu regiju, Klammer se vratio u Bad na svoj način. Tri puta tijekom sezone se pridružuje ljubiteljima skijanja i vodi ih u obilazak svojih omiljenih staza, pokazuje skijaške trikove i prepričava anegdote iz svojih takmičarskih dana. Avantura počinje u 6:45 ispred početne stanice gondole Kaiserburgbahn. U paketu je uključen i topli obrok, pa tako možete preskočiti doručak. Broj mesta je ograničen, a sve mora biti rezervirano unaprijed. Ukoliko vaše skijaško znanje nije dovoljno za Klamerovanje, ne brinite. U Bad Kleinkirchheimu postoje tri odlične ski škole sa dosta instruktora s našeg govornog područja. Za najmlađe postoji i ski vrtić za igru i zabavu na snegu.

UŽIVAJTE U POGLEDU

Kad skijaški uređaji prestanu raditi, na vas čeka još rekreacije na snijegu. Nordijsko skijanje u Bad Kleinkirchheimu održavaju na dužini 8 kilometara, u okolini još 45, ili možda odlučite za krpljanje ili zimsko planinarstvo. Posebno je označenih 60 kilometara staza gdje ćete uživati u prirodi, čistom bijelom snijegu i zimskome suncu. Pronađite svoj put i uživajte u pogledu na Alpe, opustite se i odmorite od brzog ritma života. Na putu ćete naći i kućice koje nude hranu i piće, gdje možete odmoriti i puni novih snaga nastaviti putom.