7 načina kako posjetiti New York s vrlo malo novca!

7 NAČINA KAKO POSJETITI 

S VRLO MALO NOVCA!

1. Na vrijeme kupite avionske karte

Avio karte najbolje je kupiti minimalno 2 mjeseca prije putovanja. Osim što je važno ranije kupiti karte, obratite pozornost na promocije letova. Primjerice, od svibnja 2019. godine preko naše Aviokarte-Panadria agencije možete kupiti povratnu avio kartu za New York City (NYC) od 2.603,00 kn. Važno je napomenuti da u New Yorku ima tri Zračne luke i savjetujemo Vam da izmjerite udaljenost od Zračne luke do Vašeg hotela ili apartmana kako biste uštedili na prijevozu. Ako se želite odmah iz Zračne luke uputiti na Manhattan, onda izaberite LaGuardia Zračnu luku. Također možete sletjeti u Zračnu luku John F. Kennedy Airport (JFK) ili na Newark Liberty International Airport, koji su udaljeni 1h sat od Manhattan-a. Za pronalazak odgovarajućeg smještaja Vam također stojimo na usluzi.

2. Odaberite najbolje razdoblje za Vaše putovanje 

Najbolja razdoblja za posjetiti New York su:

Najbolje vrijeme za posjet New Yorku je od travnja do lipnja i rujna do početka studenog, kada je vrijeme toplo i ugodno, ali turistička gužva nije prevelika. Najjeftinije vrijeme za posjet New Yorku je vikendom od sredine siječnja do kraja veljače. No, ukoliko želite doživjeti čaroliju Adventa u New York-u, tu smo za Vas da Vam pomognemo isplanirati najpovoljnije putovanje.

3. Posjetite besplatne turističke atrakcije 

4. Kupite NYC Pass

Ukoliko namjeravate posjetiti neke od najpoznatijih turističkih atrakcija svijeta, kupite NYC pass. Posjetite Top of the Rock, Empire State Building i vidite uživo Statue of Liberty.

5. Isprobajte vožnju Metro-om 

Kupite MTA Metro karticu u Zračnoj luci i izbjegnite skupe transfere. Ukoliko ostajete tjedan dana u New Yorku, odmah kupite 7-day metro pass. Naravno, tu su i aplikacije kao što je Uber ili Lyft za povoljan prijevoz po gradu.

6. Isprobajte Street Food 

Osim što Vam savjetujemo da isprobate ulične Hot Dog-ove, bagels sa kremastim sirom i ostalu hranu koju možete okusiti hodajući ulicama New Yorka, istražite jeftine i dobre restorane. S obzirom da je New York grad koji živi 24 sata dnevno, u svako doba noći i dana možete probati omlet sa sirom, mesom ili povrćem i popiti šalicu kave u nekom od restorana.

7. Pomno odaberite lokaciju smještaja

New York se znatno razlikuje ovisno od lokacije. Iako su Manhattan i Times Square centar zbivanja, što ste bliže centru smještaj je znatno skuplji. Korisno je znati da čak i u Brooklynu možete naći povoljan, pristojan i siguran smještaj. Na Manhattan-u se nalaze Soho, Chelsea i MeatPacking district koji su također popularne, a povoljne lokacije. The Financial District i The Village su solidan izbor, ovisno o Vašim željama.

 

 

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *